Deel dit artikel
-

Uber-rel in Londen: ‘De app is een meter’

Het Britse Hooggerechtshof mag gaan bepalen of de app die Londense chauffeurs van Uber gebruiken is aan te merken als een meter. Alleen taxi’s met een geldige licentie mogen een meter voeren.

Anders dan in Brussel, Parijs, New York, Toronto en Berlijn ondervond Uber tot dusverre geen problemen in de Britse hoofdstad, al zijn de Londense cabbies niet gelukkig met deze nieuwe concurrent. Zij willen op 11 juni gaan protesteren door de straten rond Parliament Square te blokkeren. Daarnaast heeft de London Taxi Drivers Association (LTDA) donderdag zes Uber-chauffeurs aangeklaagd.

Licenties voor taxi’s worden uitgegeven door de Transport for London, en alleen gelicenseerde taxi’s mogen een meter in hun auto gebruiken. Overige vervoerders, zoals minicabs of limo’s, moeten hun tarieven op een andere manier bepalen.

Londense cabbies zeggen nu dat de app wel degelijk een soort meter is, omdat de afstand met behulp van gps wordt bepaald. Transport for London ziet dat anders, maar verwijst Uber naar het Hooggerechtshof voor een definitief oordeel. Dat oordeel zal er vermoedelijk pas aan het eind van het jaar komen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter

Dat lijkt me nogal logisch dat de app een meter is, zoals ik het zie zijn er drie opties voor alle landen waar taxi’s een vergunning nodig hebben.

– de vergunning aanpassen
– de vergunning afschaffen
– diensten zoals Uber verbieden

Het lijkt me logisch dat Uber gewoon aan de voorwaarden van de vergunning moet voldoen en zonder vergunning geen personen mag vervoeren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond