Deel dit artikel
-

UberX naar Rotterdam, weinig problemen verwacht

Rotterdam krijgt een nieuwe vervoersopie van Uber, UberX. De chauffeurs die dat aanbieden, hebben de juiste papieren en hardware om commercieel passagiersvervoer te kunnen aanbieden.

Dat meldt het ANP, aan wie Uber-baas Niek van Leeuwen vertelt dat UberX ook in Amsterdam goed draait. In tegenstelling tot UberPop stuit X niet op verzet van lokale chauffeurs die snorders van de straat willen zien.

Het verschil tussen Uber en UberX zit vooral in de auto’s. Bij UberX zijn dat gewone, keurige middenklasse auto’s. Minder duur, minder luxe dan de Uber-limo’s (Black).

Hoe meer typen auto’s Uber in een stad aanbiedt, hoe meer keuze tegen verschillende prijspunten voor de consument en hoe groter de potentiële vraag.

Tot de regio Rotterdam behoort ook Den Haag, volgens de kaart van Ubers wereld.

UberX hanteert een starttarief van 2 euro en vervolgens 25 cent per minuut of 1,40 per kilometer. Bij Black is dat 3 euro, 35 cent of 1,90 euro p/m en bij snordersdienst Pop 1 euro, 15 cent of 95 cent. Het in Rotterdam en Den Haag nieuwe UberX zit tussen goedkoop en duur in.

Uber staat volgens geruchten in Amerika op het punt een miljard dollar aan nieuw groeigeld op te halen tegen een waardering van zeker zestig miljard dollar. Wie en wat voor investeerders in deze ronde zouden meedoen, is niet bekend.

Deel dit bericht

2 Reacties

Info

Wanneer gaat uberx.be in Antwerpen en Gent online?

Peter-Jan

Ik denk dat er een beslissing zal vallen voor België in november 2015 , denk ik zou een goede zaak zijn toch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond