Deel dit artikel
-

‘Uitvinder Bitcoin is Australische cryptoloog’

De uitvinder van de Bitcoin zou een Australische cryptoloog zijn genaamd Craig Steven Wright. Beweert techtijdschrift Wired. Het is de zoveelste speculatie over het tot nu toe best bewaarde geheim op het web.

Tot dusverre is niemand er in geslaagd om de identiteit van de bitcoinuitvinder, die zich tot nu toe uitgaf voor Satoshi Nakamoto, te achterhalen.

Vorig jaar ging weekblad Newsweek nog de mist in door te suggereren dat de 64-jarige Dorian Nakamoto uit Los Angeles de uitvinder zou zijn. Die ontkende in alle toonaarden en sleepte het weekblad zelfs voor de rechter.

Wired zou Wright hebben geïdentificeerd aan de hand van correspondentie met zijn advocaten, waarin hij onder meer zou hebben geschreven: ‘Ik heb mijn best gedaan om te verbergen dat ik Bitcoin runde sinds 2009’. Ook heeft Wired nog een groot aantal andere aanwijzingen gevonden, zoals een door Wright verwijderde aankondiging van de Bitcoin.

De cryptoloog heeft sinds de publicatie zijn Twitteraccount en zijn blog verwijderd en reageert niet of nauwelijks op mails. Ook Wired weet niet zeker of ze de juiste ‘Nakamoto’ te pakken hebben.

Wright heeft in Sydney een eigen bedrijf DeMorgan dat zich bezighoudt met ‘alternatieve valuta’. Woensdag deed de politie een inval bij Wright vanwege een niet aan Bitcoin gerelateerde belastingkwestie.

Dit bericht is 18 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond