Deel dit artikel
-

UPC test HBO al op netwerk

De diverse zenders van HBO worden al volop getest op het digitale netwerk van UPC. De kabelaar kan echter nog niet bevestigen dat de diensten er binnenkort ook daadwerkelijk aankomen.

UPC-watcher Piet Boon heeft ontdekt dat UPC al volop aan het testen is met de kanalen van abonneedienst HBO. Testkanalen 0601 tot en met 0603 bevatten de drie HBO HD-kanalen die met een bandbreedte van 11-13 Mbps worden uitgezonden. UPC-testkanalen 0604 tot en met 0606 zijn de HBO SD-versies uitgezonden met 4-5 Mbps. De testzenders zijn nog niet beschikbaar voor de abonnees.

UPC is het enige grote kabelbedrijf dat de zenders nog niet aanbiedt. De onderhandelingen over doorgifte lagen gevoelig omdat het een activiteit betreft van concurrent Ziggo en HBO zelf.

Emerce meldde reeds in juni dat HBO ook bij kabelaar UPC zou komen, hoewel in kringen van kabelaars toen nog het derde kwartaal van 2012 werd genoemd.

UPC woordvoerder Ronald Sutmuller is niet bekend met de testen. “We kunnen nu nog niks bevestigen, maar ga er van uit dat er op een zeker moment een aankondiging komt. We maken er geen geheim van dat we al langere tijd met HBO rond te tafel zitten.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond