Deel dit artikel
-

Verizon koopt AOL voor 4,4 miljard dollar

Telecombedrijf Verizon koopt America Online (AOL) voor 4,4 miljard dollar. Het Amerikaanse internetbedrijf wordt een aparte divisie van Verizon, dat zich meer op content en mobiele video wil gaan richten.

Vijftien jaar geleden was AOL zo machtig dat het Time Warner kon kopen, nu wordt het sterk afgeslankte bedrijf zelf overgenomen. Geruchten dat Verizon een oogje had op AOL voor acquisitie of een joint venture deden al langer de ronde.

America Online begon in de jaren tachtig als een bulletin board, samen met CompuServe de grootste op dat gebied. Beide diensten zochten daarop aansluiting met het internet. Jarenlang was AOL een bedrijf dat alleen internettoegang verschafte. Dat doet het overigens nog steeds, maar in de loop der jaren is AOL meer een online uitgever geworden met sites als The Huffington Post, TechCrunch en Engadget. De laatste tijd wordt veel geld verdiend met geautomatiseerde verkoop van advertenties.

AOL wordt formeel overgenomen door Verizon Communications. Dat is het moederbedrijf van Verizon Wireless, dat 131,9 miljoen (Amerikaanse) abonnees heeft. Verizon Communications is ontstaan uit een overname van GTE door Bell Atlantic in 2000.

De huidige CEO van AOL Tim Armstrong blijft gewoon op zijn post zitten. Wel zouden er gesprekken gaande zijn om The Huffington Post af te stoten. Met name de Duitse uitgever Alex Springer zou daarin geïnteresseerd zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond