Deel dit artikel
-

Verkoop Samsung Galaxy S9 valt enorm tegen

Samsung heeft een winstwaarschuwing afgegeven. De cijfers over het tweede kwartaal gaan tegenvallen door de zwakke verkopen van smartphones, zo voorspelt het concern.

De smartphoneverkopen vallen zelfs zo tegen dat de sterke prestaties van de chipdivisie deze niet kunnen compenseren. Voorheen kon Samsung terugvallen op goede verkopen van zijn vlaggenschip Galaxy. Die tijden lijken voorbij.

De Galaxy S9, een toestel dat ten opzichte van zijn voorgangers niet heel veel nieuws heeft te bieden, zou het slechtst lopende toestel zijn sinds de jaren geleden verschenen S3. Samsung denkt ‘slechts’ 31 miljoen exemplaren van de S9 te verschepen dit jaar.

Samsung rekent op een groei van het operationele resultaat van ruim 5 procent tot 14,8 biljoen won (11,5 miljard euro). De omzet valt 5 procent lager uit. Tot voor kort noteerde Samsung het ene recordkwartaal na het andere.

Eind juli publiceert Samsung zijn definitieve cijfers.

Deel dit bericht

3 Reacties

M.

Correct me if I’m wrong maar de S3 was volgens mij juist een van de grootste successen aller tijden in de Galaxy reeks.

Eric

Hallo M,

Deze lijst laat zien dat alleen de S4 meer verkocht heeft dan de S3. Dus ja was wel een van de betere (S3 60 miljoen en S4 80 miljoen) dus dit artikel klopt ook niet want hier wordt gesproken van slechts 31 miljoen, maar dit is maar de helft van het aantal S3’s. Dus de zin klopt wel, niet meer dan de S3 vekopen met 31 miljoen.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_mobile_phones#Top-selling_mobile_phones

Daniël

Moeten ze de telefoon ook niet zo duur maken. Deze telefoon is niet innovatief genoeg om deze prijs te verantwoorden. Je ziet steeds meer mensen uitwijken naar alternatieven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond