Deel dit artikel
-

Verrassingsbod op maaltijdbezorger Just Eat door Prosus

Investeringsmaatschappij Prosus komt met een verrassingsbod op Just Eat, de beoogde partner van Takeaway. Prosus biedt 6,5 miljard dollar voor het Britse bedrijf. Dat is twintig procent meer dan Takeaway betaalt.

Prosus is het beursgenoteerde bedrijf dat is voortgekomen uit Naspers en wordt geleid door de van eBay en Marktplaats afkomstige Nederlander Bob van Dijk. Naspers is een mediaconglomeraat uit Zuid-Afrika dat kranten, tijdschriften en internetwinkels bezit.

Het bod komt voor Just Eat zelf niet als een verrassing. Er is eerder contact geweest, maar de gesprekken hebben niets opgeleverd, zo laat Prosus in een verklaring weten.

Prosus heeft al belangen in iFood, Swiggy en Delivery Hero en heeft ambities om te groeien in de markt voor maaltijdbezorgingen.

Als gevolg van het bod steeg de koers van het aandeel zojuist aan de Londense beurs met 24 procent, maar het is de vraag of het nog iets gaat opleveren. Just Eat en Takeaway hebben afgelopen zomer al besloten dat ze zouden samengaan en werken sindsdien aan de voorbereidingen.

Kennelijk hoopt Prosus dat bepaalde aandeelhouders de verkoop van hun aandelen zullen heroverwegen. In dat geval kan de beoogde fusie met Takeaway wel eens worden opgeschort. Een aandeelhouder die de fusie met Takeaway niet ziet zitten is Eminence Capital met een belang van 4,4 procent in Just Eat.

De reactie van Just Eat liet niet lang op zich wachten. Het bedrijf denkt dat de fusie met Takeaway meer waarde oplevert voor aandeelhouders en zal dit dienovereenkomstig adviseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond