Deel dit artikel
-

Verwachte e-commercepiek: 82 procent meer kerstpakjes

Online retailers houden rekening met een toename van het pakketvolume tot maar liefst 82 procent. De drukste dag wordt verwacht op Cyber Monday, aldus verzendplatform Sendcloud.

De Brabanders rekenen voor dat op cybermonday het pakketvolume kan verdrievoudigen ten opzichte van een normale dag. Die conclusies trekken ze op basis van historische data.

Vorige week werd al duidelijk dat Nederlanders half oktober al waren begonnen met inkopen voor de feestdagen. Fulfillmentspecialist Montapacking zat een toename van veertien procent ten opzichte van normaal. Dat was vroeger dan in eerdere jaren. Sendcloud legt het startschot voor shoppers iets later: donderdag 11 november.

“Singles Day, 11 november, vormt het startschot voor de pakketdrukte, met zo’n 16 procent meer pakketten. In ‘Black Week’, de week van Black Friday, neemt het pakketvolume toe met zo’n 78 procent. Daarna daalt het aantal pakketten licht, waarna het in de aanloop naar Kerst opnieuw een vlucht neemt. Retailers houden de week voor Kerst rekening met bijna een verdubbeling (+82 procent) van het aantal zendingen.”

Foto: Natashi Jay (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond