Deel dit artikel
-

Voor het eerst tv-reclame rond Oscars geautomatiseerd ingekocht

Een deel van de televisiereclames rond de Oscar uitreiking afgelopen nacht in de VS is geautomatiseerd ingekocht door DigitasLBi met hulp van de bedrijven TubeMogul en WideOrbit.

Het is voor het eerst dat DigitasLBi deze stap zet. Dat bedrijf verkoopt normaal advertenties voor internet, maar wilde ervaring opdoen in traditionele media. Het is echter geen primeur, want eerder werd al op eenzelfde wijze reclame verkocht voor de Super Bowl.

De reclames werden ingekocht voor lokale televisiestations in diverse Amerikaanse staten, onder meer in Arkansas, Texas en New York. Daarbij werd overigens geen veilingmodel gehanteerd.

De belangstelling van de kant van adverteerders is groot, maar DigitasLBi wil geen namen noemen. Het waren in elk geval adverteerders voor wie het kijkerspubliek demografisch interessant was.

In het algemeen wordt verwacht dat alle media – van televisie tot print – op termijn zullen overstappen op geautomatiseerde advertentieverkoop.

Toch is ook geautomatiseerde verkoop van online videoreclames nog lang niet gemeengoed. Dit jaar zijn vier keer zoveel bureaus van plan om video-advertenties via geautomatiseerde platformen in te kopen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Yahoo-dochter BrightRoll, zelf een platform voor online video-advertenties.

BrightRoll stak zijn licht op bij 120 verschillende Amerikaanse mediabureaus. Een op de vier is van plan om het grootste deel van het budget voor video-advertenties dit jaar te besteden aan geautomatiseerde inkoop. Dat is 6 procent meer dan in 2014. Een derde wil ongeveer de helft van het budget daaraan besteden.

Recent onderzoek van Strata laat zien dat hoewel meer mediabureaus dit jaar gebruik willen maken van ‘programmatic ad tech’ slechts een op de vier het volste vertrouwen heeft in geautomatiseerde systemen.

Helga Esteb / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond