Deel dit artikel
-

Videobellen vaker gebruikt op smartphone sinds corona uitbraak

Drie miljoen Nederlanders maakte in het vierde kwartaal van 2020 dagelijks gebruik van de (video)bel-functie in WhatsApp. Dat blijkt uit het onlangs verschenen Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020.

In de privésfeer wordt vooral de (video)bel-functie van WhatsApp gebruikt om met anderen in contact te blijven. Naast drie miljoen dagelijkse gebruikers, wordt de (video)bel-functie in WhatsApp door drie miljoen Nederlanders minimaal één keer per week gebruikt en door twee miljoen Nederlanders ten minste één keer per maand.

De keuze voor WhatsApp is volgens Telecompaper logisch aangezien nagenoeg alle Nederlanders – van jong tot oud – WhatsApp geïnstalleerd hebben staan op hun smartphone.

De penetratie van WhatsApp in Nederland bedroeg in het vierde kwartaal van 2020 maar liefst 95 procent, waarbij 96 procent van alle jongeren (16-24 jaar) WhatsApp geïnstalleerd had staan en 94 procent van alle 65-plussers. Gemiddeld gebruiken Nederlanders de (video)bel-functie in WhatsApp 11 dagen per maand. Daarmee is WhatsApp de meest gebruikte app voor zogenaamd over-the-top (ott) voice in Nederland.

Door de coronacrisis is ook de intensiteit waarmee communicatie-apps gebruikt worden gestegen. Ten opzichte het laatste kwartaal van 2019 – voor de uitbraak van het coronavirus – is het aantal minuten dat WhatsApp per week gebruikt wordt gestegen van 21 naar 25 minuten per week.

Ditzelfde beeld is ook zichtbaar bij andere communicatie-apps zoals Facetime, Google Hangouts en Viber. Alle drie deze apps werden in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld 8 minuten per week meer gebruikt dan voor de uitbraak van het coronavirus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond