Deel dit artikel
-

Videodagboek helpt startups aan kaartje voor Picnic

Dankzij een initiatief van Beer & Innovation kunnen behoeftige startups toch nog een passepartout bemachtigen voor Picnic. Onder de noemer ‘7 days in the life of a startup’ mogen geïnteresseerden strijden om een kaartje.

De mensen achter de startups moeten zichzelf en hun initiatief zeven dagen lang, elke dag minimaal één filmpje, profileren in video. De minidocumentaires worden uiteindelijk beoordeeld door een jury. Picnic heeft hiervoor 25 kaarten beschikbaar gesteld.

Erwin Blom is één van de initiatiefnemers van Beer & Innovation dat events organiseert waarbij startups kennis en inspiratie van specialisten krijgen in ruil voor een pint. “Bij The Next Web was het idee om geld bij elkaar te brengen zodat ook startups naar het evenement konden. Er zijn toen mensen geweest die geld in de pot hebben gedaan, de startups maakten daar een filmpje voor. Uiteindelijk heeft The Next Web de inbreng verdubbeld. Er zijn uiteindelijk ongeveer twintig startups naar het evenement gegaan.”

Een hoger plan

Toentertijd speelde Blom al met het idee voor Beer & Innovation: “Ik sprak toen iemand die zei dat hij wel geld in de pot wilde stoppen, maar nog liever zijn deskundigheid inbracht. Mensen die specialist zijn op een bepaald gebied, die kunnen een idee naar een hoger plan helpen. Beer & Innovation is ondertussen van start. Omdat de naam gaat rondzingen dat er een club is die startups helpt, krijgen andere partijen dat ook te horen. Picknick kwam met het idee om dit te organiseren.” Hij vervolgt: “De prijzen voor een dergelijk evenement zijn erg hoog voor wie geen geld heeft. De kaarten liggen nu klaar, maar ze moeten er wat voor doen.”

Inmiddels zijn er al wat mensen geweest die een account hebben aangemaakt bij Seesmic, waar de filmpjes worden geüpload. Blom verwacht dat het nog wel even duurt voor de eerste filmpjes online staan: “Je moet je toch een plan maken, een draaiboek en bedenken wat je in een week wilt laten zien en hoe je dat leuk overbrengt.”

Visie en passie

Want leuk, dat moet het zijn. Blom, die zelf ook in de jury zit vindt het belangrijk dat er ambitie uit de filmpjes spreekt: “Je moet goed nadenken wat je startup toevoegt aan de wereld. Wat maakt jouw initiatief anders dan dat wat er al is? Het moet visie en passie uitstralen.”

Ondertussen is hij wel benieuwd naar de inzendingen en of het gaat lopen: “Het is toch een drempel dat je jezelf moet laten zien voor een camera.” Toch denkt hij dat et wel los loopt: “Ik geloof ook dat communiceren via het internet tegenwoordig belangrijk is voor succes. Alleen het product is niet genoeg om in de belangstelling te komen. Dus als er nog startups aarzelen, dan hoop ik ze hiermee toch over de streep te trekken.”

Ook buitenlandse startups mogen hun bijdrage inleveren. Al is er wel sprake van enige positieve discriminatie. “Ik denk dat Picnic vandaag nog wel een persbericht of een nieuwsbrief de deur uitdoet met dit nieuws. Toch zorg ik ervoor dat een belangrijk deel van de kaarten naar Nederlandse clubjes gaat”, aldus Blom.

Bron foto: dan taylor (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Monique van Dusseldorp

De informatie staat ook op de Picnic website!  http://www.picnicnetwork.org/page/25694/en  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond