Deel dit artikel
-

Videoland verdubbelt klantenbestand

Videodienst Videoland heeft haar klantenbestand in een jaar tijd ongeveer verdubbeld en bereikte in het vierde kwartaal van 2017 zo’n 400.000 huishoudens. Dat blijkt uit metingen van Telecompaper.

Videoland is ook steeds beter in staat om klanten die uit de gratis proefperiode komen als betalende klant vast te houden. De populariteit van series stijgt binnen de dienst, waar voorheen ook films veel bekeken werden.

Netflix blijft echter veruit de grootste speler in de Nederlandse on-demand videomarkt. De aanbieder ziet het aantal abonnementen ondanks een prijsverhoging ook stijgen. Ruim derde van alle Nederlandse huishoudens heeft een abonnement.

Een andere winnaar is Ziggo Sport Totaal. Deze premium-dienst ziet zijn abonnee-aantal mede stijgen doordat quadplay-klanten van VodafoneZiggo hier een gratis abonnement op kunnen krijgen. Amazon Prime Video blijft vooralsnog een kleine speler in Nederland, en trekt vooral twintigers. Bij Netflix zitten juist veel 40-plussers.

Het aantal minuten per dag dat mensen gemiddeld kijken naar series, films en documentaires van online videodiensten, is in de afgelopen twee jaar ongeveer verdubbeld. Werd er eind 2015 nog 15 minuten per dag besteed aan deze vorm van content kijken, in het vierde kwartaal van 2017 ligt dat op 27 minuten per dag. Het zijn met name tieners en twintigers die de afgelopen kwartalen meer on demand zijn gaan kijken.

De tv blijft het belangrijkste middel om streaming video te bekijken, maar vooral de mobiele telefoon rukt steeds verder op. Van de twintigers kijkt nog maar 56 procent van de tijd via een televisie, de overige 44 procent bekijken videocontent via een desktop, laptop, tablet of smartphone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond