Deel dit artikel
-

Vijf miljard mensen surfen mobiel in 2025

Zestig procent van de wereldbevolking zal in 2025 mobiel toegang hebben tot internet. Dat blijkt uit cijfers van GSMA, de organisatie achter het deze week in Barcelona houden Mobile World Congress.

Het aantal zal makkelijk gehaald worden, want begin 2017 stond de teller al op 3 miljard.

De reden van de enorme groei is volgens GSMA de aanhoudende migratie van gebruikers van 2G naar 3G of 4G netwerken en de dalende prijzen van smartphones (luxe modellen uitgezonderd).

Niet verrassend komt de grootste groei van ontwikkelingslanden, die wordt geschat op 1,56 miljard gebruikers in de komende acht jaar. In ontwikkelde landen verloopt de groei veel trager omdat de markten al zijn voorzien.

China, India en Indonesië zijn de landen met de meeste groei. Volgens GSMA Intelligence ligt hier wel een uitdaging: fabrikanten dienen rekening te houden met bestedingslimieten in deze landen.

Geen bedrijf lijkt dat beter begrepen te hebben dan Google. Die lanceerde deze week in Barcelona de Android Oreo Go Edition, een lichtgewichtversie van Android bedoeld voor goedkope smartphones (onder de 100 euro).

De Go editie komt met alle bekende Google apps als Maps, Assistant, Search, Gmail en YouTube, maar dan in uitgedunde versies. Ook kunnen apps uit de Play Store worden geïnstalleerd, maar dan als aangepaste versies. Voorwaarde is dat de toestellen minimaal 1 GB aan geheugen hebben.

Vijf fabrikanten – Nokia, Alcatel, General Mobile, ZTE, Lava en Micromax – hebben smartphones met Android Go, maar het aantal aanvragen is volgens Google vele malen groter. Fabrikanten hoeven, anders dan bij Android One, niet het Google logo te voeren en aanpassingen zijn toegestaan. Bijzonder is verder dat de meeste Go smartphones ook buiten ontwikkelingslanden te koop zullen zijn.

Dit bericht is 32 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond