Deel dit artikel
-

50.000 makelaarsbeoordelingen op funda

Er staan al 50.000 makelaarsbeoordelingen op funda. Makelaarsbeoordelingen zijn voor het grootste online vastgoedplatform van Nederland een belangrijk middel om de kwaliteit van de aangesloten makelaars transparant te maken.

Sinds mei 2012 kunnen consumenten op funda de kwaliteit van verkoopmakelaars beoordelen. Vanaf augustus 2014 kan dat ook voor aankoopmakelaars. De beoordeling gebeurt door middel van rapportcijfers. Daarnaast kunnen consumenten hun mening over de makelaar doorgeven.

Het instrument is volgens de site zeer succesvol gebleken: het aantal beoordelingen steeg van iets minder dan 1000 per maand (december 2012) tot meer dan 2500 per maand (juni 2015). Zo’n een op de vier verkopers geeft nu een beoordeling af.

Makelaars kunnen zelf inschakelen of ze willen worden beoordeeld en vervolgens hun klanten daartoe een uitnodiging sturen. Inmiddels hebben 1911 makelaars de makelaarsbeoordeling op funda geactiveerd. De regio Noordwest-Veluwe is de topper: daar heeft 69 procent van de makelaars een beoordeling, gevolgd door Haarlem en Wageningen. Verkopende makelaars scoren gemiddeld een rapportcijfer van 8,7, aankopende makelaars zelfs hoger dan een 9.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bischot

wij zijn uitermate tevreden over makelaars Jeanine van der Sanden in Haarlem.

Geweldige coaching en het appartement binnen een week verkocht.

H.H. Bischot
Hogedijk 14,
9171 HC Blije (fr)

@Tunis

Ja hoor..familie van Jeanine van der Sanden. Om op deze (goedkope) manier proberen te scoren is wel erg laag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond