Deel dit artikel
-

Visa Europa investeert in Britse appmaker

Visa Europa heeft zijn belang verstevigd in het Britse softwarebedrijf Monitise voor toepassingen op het gebied van mobiel bankieren en betalen. Het driejarige contract moet de combinatie minstens 45 miljoen euro opleveren.

Monitise is een ontwikkelaar van apps die onder meer door NatWest, HSBC, RBS en Lloyds Banking wordt aangeboden. Het Londense bedrijf, dat zich de grootste Mobile Money-specialist ter wereld noemt, heeft klanten in ruim dertig landen.

In maart vorig jaar heeft Visa al een belang van vijftien procent genomen in Mobile Money Network, maker van Simply Tap. MMM werd verolgens begin dit jaar door Monitise overgenomen. Visa Europa heeft inmiddels een belang van 7,5 procent in Monitise opgebouwd. Onderdeel van de contractuele afspraken is dat Visa zijn belang in Montitise verder kan uitbreiden.

Het is de tweede grote deal op het gebied van mobiel betalen in een week tijd. Vorige week kondigde Visa aan dat op de eerstvolgende smartphone van Samsung, de Galaxy SIV, software voor contactloze betalingen zal worden geinstalleerd.

Visa heeft 466 miljoen klanten alleen al in Europa. Monitise claimt twintig miljoen gebruikers wereldwijd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond