Deel dit artikel
-

Vodafone niet bewust tegengewerkt door KPN

Vodafone is niet bewust tegengewerkt door KPN bij aanbieden van televisie in Nederland. Dat heeft de rechtbank Rotterdam gisteren vastgesteld.

De landelijke introductie van Vodafone Thuis, met televisie, vast internet en telefonie, liep aanzienlijke vertraging op, omdat KPN toegezegde diensten via het kopernetwerk niet tijdig leverde. De schade werd begroot op 115 miljoen euro, maar die hoeft KPN niet te betalen.

De zaak dateert alweer van enkele jaren geleden, toen Vodafone gebruikers van internetaanbieder Tiscali overnam. KPN heeft de levering van tv via het kopernetwerk drie jaar lang keer op keer uitgesteld terwijl KPN in die periode, onder meer via Telfort, zelf wel een werkend Multi Play aanbod had.

KPN ontkende niet dat er vertraging was opgetreden, maar van een machtspositie was volgens het bedrijf geen sprake. Niet alleen telecommunicatiepartijen zoals Verizon waren actief in het ontwikkelen van tv platforms, ook IT-dienstverleners zoals CAP Gemini, ALL IP, XB-Networks, Unet en andere spelers zoals Cisco, Accenture, Alcatel-Lucent en Samsung.

De rechtbank constateerde geen onrechtmatig handelen. Daarbij had KPN ook een zogeheten exoneratieclausule opgenomen waarin een wettelijke verplichting tot schadevergoeding, ontstaan door een toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad, wordt uitgesloten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond