Deel dit artikel
-

Vodafone Duitsland schaft roamingtarieven af

Nog deze maand schaft Vodafone Duitsland voor een groot deel van zijn klanten de internationale roamingtarieven af. Klanten kunnen gaan bellen en internetten op vakantie tegen tarieven die ze van thuis kennen.

Directeur Hannes Ametsreiter zegt dat in een vraaggesprek met de Rheinischen Post.

De actie geldt voor nieuwe klanten en abonnees die hun contract verlengen. Het afschaffen van de roamingtarieven lijkt daardoor voor een reclamestunt om net voor de zomervakantieperiode op een vrij eenvoudige manier een duidelijke propositie neer te zetten.

Ametsreiter en zijn Europese branchegenoten weten dat het onvermijdelijk is om de internationale telecomomzet te gaan schrappen uit de omzetverwachtingen. Daartoe verplicht Europa hen namelijk. Want wat later dan verwacht maar toch mogen mobiele telecombedrijven vanaf 15 juni 2017 geen internationale roamingtarieven meer rekenen. Vanaf volgende zomer is bellen en internetten bij alle aanbieders zo duur als op hun thuismarkt.

Nederlandse mobiele aanbieders zetten afgelopen weken vergelijkbare stapjes om bellen en internetten komende zomer iets aantrekkelijker te maken dan vorig jaar. Daarbij gaat het echter om enkele euro’s die de buitenlandse reiziger kan besparen.

Foto: Jessica Mullen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond