Deel dit artikel
-

Vodafone: mobiel internet verdringt sms-handel

Vodafone haalt volgend jaar meer omzet uit mobiel internet dan uit sms wanneer de groei hiervan in Europa doorzet. Dertien procent van de omzet komt uit handel in mobiel internet, iets dat met nieuwe data-abonnementen verder moet groeien.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de telecomgigant vanochtend presenteerde.

De toekomst ligt in mobiele data en daar past het bedrijf per vandaag nog eens zijn strategie op aan. Er komen bijvoorbeeld mobiele data-abonnementen waarbij gebruikers naar dataconsumptie gaan betalen. Zware, veelbetalende gebruikers hebben altijd netwerktoegang en hoge snelheden. Lichte gebruikers daarentegen moeten achteraan aansluiten bij digitale files.

Bovendien wil het bedrijf meer smartphones op de markt helpen brengen. In 2010 is 30 procent van de verkochte telefoons een slimme, wat duurdere telefoon. In 2012 moet 70 procent van de afzet uit smartphones bestaan.

Mobiele data maken ondertussen voor 13 procent deel uit van de omzet die het bedrijf in Europa realiseert. Ten opzichte van vorig jaar steeg deze omzetpoot met bijna een kwart. Daarmee is mobiel internet al bijna lucratiever dan de handel in sms’jes.

De Europese omzet in de drie maanden tot eind september:

Op groepsniveau boekte het vanochtend een omzet van 22,6 miljard pond over het afgelopen half jaar. Dat is een toename van 3,9 procent. Die groei komt vooral uit Verre Oosten, Afrika en Centraal-Europa, want in Europa daalden de verkoopcijfers nog met 1,3 procent.

De nettowinst steeg met 57 procent tot 7,5 miljard Engelse ponden.

In Nederland won Vodafone afgelopen kwartaal 94.000 klanten, wat het totaal op 4,9 miljoen brengt. Het merendeel van die klanten, 61 procent, is abonneebeller. De minderheid belt prepaid. Er werd voor 2,6 miljard minuten gebeld op het Nederlandse Vodafone-net, een plus van 18 procent in een jaar. Nederlandse klanten leverden per per persoon per maand een omzet op van 32 euro. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond