Volgende versie Windows 10 in de zomer

Microsoft toonde vanavond op zijn ontwikkellaarscongres Build 2016 in San Francisco de volgende versie van Windows 10. Windows 10 Anniversary Update komt deze zomer uit en kan gratis worden geïnstalleerd, zelfs op de spelcomputer XBox.

Anniversary Update biedt onder meer betere ondersteuning voor pengebruik. In de Windows Store krijgen apps voor Windows Ink een eigen omgeving. Ook krijgt Windows Ink een eigen menu in Windows 10.

Het biometrisch inloggen is eveneens uitgebreid. Via een vingerafdruk kan men met de browser Edge bij (ondersteunde) sites binnenkomen.

Yahoo, Facebook, Instagram, Vine, Fitbit en Twitter komen met nieuwe (universele) apps voor Windows 10. Er is ook een speciale Facebook Messenger app voor Windows 10 op komst.

Microsoft maakte vanavond bekend dat de huidige versie van Windows 10 inmiddels op 270 miljoen apparaten staat. Het is daarmee de snelst groeiende Windows 10 tot op heden. Een jaar geleden sprak Microsoft de ambitie uit om Windows 10 binnen drie jaar op 1 miljard toestellen te krijgen.

Capture

Microsofts holografische bril HoloLens wordt vandaag verscheept naar ontwikkelaars, samen met de benodigde app Microsoft Galaxy Explorer.De code daarvan is beschikbaar via GitHub.

Trimble, NASA, Cape Western University, Audi, Volkswagen, Sellen en Saab hebben de afgelopen maanden applicaties ontwikkeld. Met NASA’s Destination Mars kan men naar Mars reizen en evenveel details zien als het Curiosity-team van het Jet Propulsion Laboratory.

Het is niet aannemelijk dat de HoloLens op zeer korte termijn in de handel komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug