Deel dit artikel
-

Volta Ventures zoekt ‘Brusselse Spruiten’

Een nieuwe Belgisch durfkapitaalfonds Volta Ventures wil zich gaan richten op veelbelovende internet- en softwarebedrijven. Te veel talentvolle Belgen vertrekken naar de VS, vinden de initiatiefnemers.

Volta Ventures wil veertig miljoen euro samenbrengen voor zogenoemde zaai- en early stage- investeringen in interessante lokale ICT-bedrijven. Naast initiatiefnemers Peter Hinssen (Across), Jan Vorstermans (Qunova, ex-Telenet), Jürgen Ingels (Clear2Pay), Jonas Dhaenens (Combell) en Guy Weyns (ex-Goldman Sachs en Morgan Stanley) zijn ook technologie-ondernemers Dries Buytaert (Acquia, Drupal), Alain De Taeye (TomTom) en Eric Van Zele (Barco) betrokken bij het initiatief.

Filip Vandamme van Barco en Frank Maene van Hummingbird Ventures en Big Bang Ventures gaan leiding geven aan het fonds.

De investeringen zullen varieren van 250.000 tot één miljoen euro, voor een belang dat schommelt tussen de twintig en de veertig procent. Men wil vroeg instappen, wanneer de waarderingen nog laag zijn en het risico groot is. De oprichters vinden het jammer dat veel Belgen voortijdig naar de VS vertrekken. Frédéric della Faille, de Brusselaar achter de populaire FrontBack-app, kreeg in eigen land nul op het rekest, maar wordt nu tot de coolste techondernemers van Silicon Valley gerekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ron Belt

Mooi dat er meer geld beschikbaar is voor groeikansen in België. Veel succes Frank met je team!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond