Deel dit artikel
-

Volvo koopt digitale parkeerhulp als springplank Amerika

Volvo Cars koopt de boedel van de bijna failliete start-up Luxe uit San Francisco. De Zweden krijgen daarmee een kantoor in de techhoofdstad van de wereld en gaan de dienst ombouwen van een parkeerhulp in een hulp voor pick-up- en drop-offdiensten.

Het is niet bekend hoeveel Volvo voor Luxe heeft betaald, maar het zal niet bijster veel zijn. Het bedrijf haalde 75 miljoen dollar groeigeld op tegen een waardering van 110 miljoen dollar, maar maakte de belofte uiteindelijk nooit waar. Sinds afgelopen voorjaar leidt het een kwijnend bestaan en krijgt via de Zweden nog een onverwachte exit.

Volvo koopt het kantoor, de mensen en het intellectueel eigendom. Daaronder vallen algoritmes voor het routeren van verkeer, logistieke plannen en het maken van voorspellingen voor tijd van aankomst. Luxe zelf gebruikte dat om parkeerhulpen op scooters te gidsen naar abonnees wiens auto moest worden geparkeerd. Dat bedrijfsmodel gaat onder de nieuwe eigenaar overboord.

De autofabrikant beschouwt zijn voertuigen als vehikels als eindpunt in logistieke ketens en kan pakketbezorgers toegang geven tot de kofferbak. Net als Tesla ziet het auto’s ook als vervoerder die de eigenaar kan willen delen met anderen, tegen betaling natuurlijk. De technologie van Luxe haakt hierop aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond