Deel dit artikel
-

Volvo vervangt autosleutel door app

Volvo gaat, naar eigen zeggen als eerste autofabrikant ter wereld, auto’s zónder fysieke autosleutels leveren. Daarvoor in de plaats komt een app met een ingebouwde digitale sleutel. De technologie wordt de komende week getoond op het Mobile World Congress.

De Volvo app biedt alle functies waar een fysieke autosleutel ook over beschikt, zoals het ont- en vergrendelen van de auto, het openen van de kofferklep en het starten van de motor.

De app biedt ook de mogelijkheid om een huurauto te boeken en te betalen, en direct daarna de betreffende digitale sleutel afgeleverd te krijgen op de smartphone. Bij aankomst op de bestemming kan de bestuurder de auto via GPS lokaliseren, ontgrendelen en ermee wegrijden.

Volvo start in de lente officieel met het testen van deze technologie. Dat doet de fabrikant in samenwerking met autodeelbedrijf Sunfleet, dat gevestigd is op het vliegveld van Göteborg-Landvetter Airport in Zweden. In 2017 wordt een beperkt aantal zakelijke auto’s uitgerust met de digitale sleutel technologie.

De Zweedse autobouwer bood vorig jaar al de mogelijkheid om online gekochte artikelen in de auto te laten afleveren. De bezorgdienst kon met behulp van een eenmalig verkregen code de kofferruimte van de betreffende auto openen.

Volvo blijft overigens fysieke autosleutels leveren voor mensen die dat op prijs stellen.

De digitale sleuteltechnologie wordt voor het eerst getoond tijdens het Mobile World Congress 2016 (22-25 februari) in Barcelona, op de stand van Ericsson.

phpmdj48j

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Handig, tot je batterij leeg is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond