Deel dit artikel
-

VONQ lanceert Marketplace API voor internationalisering

Technologiebedrijf VONQ, actief op het gebied van recruitmentmarketing, publiceert een API. Hierdoor kunnen recruiters makkelijk en direct het mediaportfolio met websites, social kanalen en fora direct aanspreken vanuit hun eigen recruitmenttool. De Rotterdammers doen dit met het oog op verdere internationalisering.

“Met de API-verbinding hebben application management systems (ATS) niet langer te maken met dure vacaturesite-integraties. De Marketplace API verbindt onze API-partners, geheel als whitelabeldienst, met het volledigste mediaportfolio ter wereld”, aldus Joren de Koning, Director of Partnerships bij VONQ.

Recruiters krijgen hiermee een directe koppeling tussen hun eigen ATS en de plek waar de potentiële kandidaat voor een baan zich bevindt. Daar zit geen bureau meer tussen. Althans, niet zichtbaar. Daar zit enkel de technologie uit de havenstad in als verkeersbegeleider. Het zet vacatureteksten via de API-tunnel naar de gewenste mediamix door en rapporteert clicks en andere resultaten terug naar het adverterende bedrijf.

De API is met name interessant voor enterpriseklanten en de makers van application management systems. VONQ vraagt een jaarlijkse licentievergoeding voor het gebruik van de API en deelt zijn brutomarge met de leverancier van het ATS volgens een bepaalde sleutel.

Voor VONQ is de API een middel om internationaal sneller zijn vleugels uit te slaan. In feite nemen de integratiepartners, de ATS’en, de verspreiding van de Nederlandse technologie voor hun rekening.

Foto: mini malist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond