Deel dit artikel
-

Vooruitzichten Amazon vallen tegen

Het aandeel Amazon noteerde zojuist 6 procent lager omdat de online retailer een minder hoge omzet voor het komende kwartaal voorspelde. Wall Street had gerekend op 73,7 miljard dollar omzet, maar Amazon verwacht voor het belangrijkste seizoen 72,5 miljard.

De vooruitzichten zijn een flinke tegenvaller in een maand dat techaandelen toch al flink lager noteerden. Alleen Amazon en Netflix bleven in trek bij beleggers.

CFO Brian Olsavsky verwacht overigens een goed feestseizoen, dat volgende maand reeds begint met Thanksgiving en doorloopt tot en met de kerst.

De cijfers voor het derde kwartaal waren wel min of meer volgens verwachting. De omzet kwam uit op 56,6 miljard dollar, tegen 43,7 miljard in het derde kwartaal. De winst ging fors omhoog naar 2,9 miljard, tegen 256 miljoen een jaar geleden. De operationele winst bedroeg 3,7 miljard.

Zoals gebruikelijk deed Amazon Web Services het wederom goed. De cloudtak van Amazon groeide 45,7 procent naar 6,68 miljard dollar.

In de verslagperiode startte Amazon een nieuwe site in Turkije, met miljoenen producten van zeker duizend lokale dealers. Amazon India is een site in Hindi gestart. Ook werd online apotheek PillPack ingelijfd.

Alexa doet het goed. Het spraakhulpje in op apparaten van 3500 merken te vinden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond