Deel dit artikel
-

Walkman voor hi-res audio

Een Walkman van Sony trekt anno 2015 nauwelijks nog aandacht, wat best jammer is, want de nieuwe Hi-Res NW-ZX100HN Walkman is wel even wat anders dan de gemiddelde iPod.

De Walkman speelt namelijk audobestanden in zeer hoge kwaliteit af. Hoge resolutie audio-bestanden van 96 kHz/24 bit bevatten drie keer meer informatie, en bieden een kwaliteit die de artiest zelf voor ogen heeft. Daarmee betreedt Sony dezelfde markt die Neil Young voor ogen heeft met zijn Pono-speler.

Daarnaast zorgt dit toestel voor upscaling van gecomprimeerde muziekbestanden zoals Mp3, waardoor die ook beter gaan klinken. Dat alles dankzij DSEE HX, een technologie die zorgt voor een verbetering van de treble van gecomprimeerde geluidsbronnen.

Ook is er ondersteuning voor LDAC, een nieuwe audiotechnologie van Sony waarmee draadloos hoogwaardige audio via Bluetooth is af te spelen. LDAC verzendt driemaal zoveel data (Bluetooth A2DP, SBC (328 kbps, 44,1 kHz).

De batterijduur bedraagt 45 uur en het interne geheugen van 128 GB kan met een microSD-kaartsleuf verder worden uitgebreid.

De NW-ZX100HN van Sony is verkrijgbaar vanaf oktober 2015 en kost 700 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond