Deel dit artikel
-

Warren Buffett redt Level 3

Superbelegger Amerikaan Warren Buffett en twee Amerikaanse investeringsbedrijven stoppen 500 miljoen dollar in het noodlijdende Level 3, een concurrent van (wijlen) KPNQwest en Global Crossing. Het bedrijf verkoopt breedbandcapaciteit via een netwerk van glasvezels aan Internet providers als America Online en SURFnet.

Dat meldt The Wall Street Journal. Zakenbank Goldman, Sachs & Co. waarschuwde zijn klanten eind vorig jaar nog voor de zorgelijke financiële situatie bij het Amerikaanse bedrijf. Vier van de tien klanten van Level 3 verkeerden toen in financiële problemen.

Zo staat Enron, dat vorig jaar failliet werd verklaard, voor 7 miljoen dollar in het krijt bij het bedrijf, maar ook McLeodUSA leek niet langer aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Veertig procent van de opbrengsten van Level 3 kwam van bedrijven waar het slecht mee gaat. Eerder moest Level 3 al iets van 80 miljoen dollar aan gemiste inkomsten afschrijven.

Opvallend is dat Buffett's houdstermaatschappij Berkshire Hathaway zich tot nu toe steeds verre heeft gehouden van investeringen in de technologie en telecomsector, ook eind jaren negentig, toen de koersen op de technologiebeurs Nasdaq maar bleven stegen.

De investering komt niet overigens niet uit de lucht vallen, aangezien bestuursvoorzitter Walter Scott Jr ook in het bestuur van Berkshire zit. Van de 500 miljoen dollar komt een substantieel deel van Longleaf Partners Funds van Southeastern Asset Management en Legg Mason Funds Management (reeds aandeelhouder van Level 3).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond