Deel dit artikel
-

Waydoo Flyer ONE: strandvermaak

Wat hebben het agrarische bedrijf TXA UAV uit Australië en dronemaker DJI uit Shenzen met elkaar gemeen? Een surfplank. Een elektrische surfplank.

DJI is namelijk investeerder in TXA, een bedrijf dat drones maakt voor agrarisch gebruik. Zij hebben op hun beurt een deel van de technologie afgesplitst omdat ze er een nieuwe markt voor zagen. De laag vliegende elektrisch aangedreven surfplank dus. De motor, accu, besturing en vinnen zijn allemaal technologie waar de Chinese technici alles van snappen. Onder het consumentenmerk Waydoo Flyer wordt de ONE op de markt gebracht.

De prijs ligt nogal hoog, maar de optimist ziet in dat je voor hetzelfde geld ook drie VanMoof S3’s kan kopen. En aan de andere kant: verhuurders in de strandrecreatie weten wel raad met de vliegende surfplank. In de post-coronatijd zit iedereen te spring om hét lokkertje voor klanten. Paddleboards zijn al weer gemeengoed.

Als we afgaan op de eerste indrukken in de Amerikaanse vakmedia is ‘vliegsurfen’ niet iets dat je zomaar onder de knie hebt. Althans, op de hoogste snelheid over het water gieren. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, moet het tien keer indrukwekkender zijn dan windsurfen.

Specificaties
Bediening: per afstandsbediening
Max. snelheid: 45 km/u
Bereik: 40 km
Accuduur: 55 – 85 minuten
Oplaadtijd: 2 uur
Lengte x breedte: 180 x 60 cm
Gewicht: 28 kg (waarvan 12 kg accu)
Materiaal: carbon fiber
Prijs: 6.500 dollar
Site: waydootech.com

* Dit artikel verscheen eerder in het juninummer van Emerce magazine (#178).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond