Deel dit artikel
-

Webshops van start met ‘betalen per iDEAL-QR code’

Webwinkels in Nederland hebben er een ‘nieuwe’ betaaloptie bij. Aankopen op de desktop, laptop of tablet kunnen worden afgerekend via een QR-code in de mobiele iDEAL-app.

Echt nieuw is deze betaalvorm niet, want hij combineert een reeds bekende vormen. Het voordeel voor de consument is dat hij hiervoor geen extra apparaatje, de identifier, nodig heeft en dat het werkt voor alle banken die zijn aangesloten bij iDEAL.

Een van de eerste webshops waar iDEAL QR-betalen live is, zo niet de eerste, is Ventilatieland.nl. De implementatie is gerealiseerd door softwareleverancier Logic4 en payment service provider MultiSafepay.

Foto: John Ragai (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Frank Boonen - Carian BV

Carian heeft (als eerste) iDEAL-QR in haar EasyTouchPos kassa oplossing geïntegreerd. Via de printer verbonden met de Carian EasyTouchPos, wordt de rekening voor de tafel afgedrukt. Deze bon toont de QR-code. De klant scant deze code met zijn smartphone via de iDEAL QR app, en automatisch wordt de mobiel bankieren app op de smartphone gestart. Op het scherm van de smartphone binnen de mobiel bankierenapp verschijnt de betaalinformatie. Klant betaalt en klaar. iDEAL QR is een fantastische innovatie, maakt van de smartphone een mobiel pinapparaat.

Sybolt Ettema - Zicht online

Werkt mooi, eenvoudig.

Met de Bunq bank werkt het voor de gebruiker op de zelfde manier. Bij alle webshops waarmee je normaal met ideal kan betalen en de klant Bunq bank heeft werkt dat.

Als je dit als klant overal wil kan je het al doen.

Erik Eggens - CM

Leuk om te zien dat meerdere organisaties het nut van QR-betalen blijken in te zien, zoals we bij CM al deden. Het werkt gewoon erg prettig.

Dan hebben we alsnog het antwoord op mijn artikel bij Emerce ‘De QR-code: hernieuwde hype of waardevolle transactiemethode?’ https://www.emerce.nl/achtergrond/qr-code-hernieuwde-hype-waardevolle-transactiemethode

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond