Deel dit artikel
-

Webwereld stopt op 1 maart

Een van de oudste Nederlandse nieuwssites Webwereld stopt ermee. De redactie zou een maand geleden al naar huis zijn gestuurd door uitgever IDG. De nieuwssite bestond sinds november 1995.

Ingewijden vertellen Bright dat Webwereld op 1 maart definitief stopt. Dit werd later vandaag ook door IDG bevestigd. De site blijft nog wel gewoon in de lucht, maar dan voornamelijk met oudere artikelen.

IDG wil in Benelux uitsluitend verder gaan met de zakelijke titels CIO en Computerworld. Vanaf 1 maart zal deze content bovendien worden verplaatst naar de global sites van computerworld.com en cio.com, waar IDG de Benelux regio zal bedienen met zowel Nederlandstalige als Engelstalige content.

De site werd tot begin dit jaar nog gevuld door een vierkoppig team, onder leiding van hoofdredacteur Sander van der Meijs.

Webwereld had steeds meer moeite om nog een niche te vinden in het aanbod van (zakelijk) technieuws. Die rol werd steeds meer overgenomen door Tweakers en Hardwareinfo. Ook NU.nl is steeds meer algemeen technieuws gaan brengen. Van echte nieuwsgaring was het afgelopen jaar al geen sprake meer.

Uitgever IDG heeft in de afgelopen jaren, evenals andere uitgevers van computerbladen, al meerdere malen een reorganisatie meegemaakt. In 2013 moesten 22 mensen vertrekken bij het bedrijf, waarna Reshift in 2015 alle tijdschriften van IDG opkocht.

Aan de wieg van Webwereld stond overigens Oscar Kneppers, die nadat hij IDG verliet in 1998 Emerce oprichtte.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond