Deel dit artikel
-

Weer Duitse heibel iBOOD-overname MediaMarkt

De oprichter van Media-Saturn, minderheidsaandeelhouder Erich Kellerhals, blijft zich verzetten tegen de overname van iBOOD door Media-Saturn. Hij voelt zich gepasseerd omdat de leiding de aankoop niet aan de aandeelhouders voorlegde.

Persbureau Reuters meldt dat Kellerhals overweegt om een aansprakelijkheidsclaim tegen de leiding in te dienen. Zij zou de overname op eigen risico doen en niet met instemming van de eigenaren.

Eind vorige week werd bekend dat Media-Saturn een meerderheidsbelang heeft verworven in de populaire Nederlandse site voor dagaanbiedingen iBOOD. De Duitsers hebben al jaren uitgesproken interesse in iBOOD, maar het proces er aandelen in te verwerven verloopt moeizaam. In 2011 ging een beoogde investering niet door, omdat dezelfde Kellerhals zich ertegen verzette.

Hoewel de Duitser ‘maar’ 22 procent van de aandelen in Media-Saturn heeft, heeft hij al veel stemrecht. De ondernemer stond begin jaren zeventig aan de basis van MediaMarkt.

De juridische twisten lijken eerder om macht te gaan dan om strategie en, daarmee, de waarde die een iBOOD kan toevoegen aan het concern. De enige andere pure player die Media-Saturn ooit kocht is Redcoon. Dat levert al jaren een stevige en nog steeds groeiende bijdrage aan de online omzet.

Foto: Nic Holland (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond