Deel dit artikel
-

Weer klap voor MWC: ook AT&T annuleert

Opnieuw een klap voor het Mobile World Congress. Na Facebook, Cisco en Intel heeft ook AT&T afgezegd. AT&T is een van de leden van GSMA, de branchevereniging die het telecomcongres organiseert.

Vrijdag besluit de organisatie of de beurs wordt geannuleerd of opgeschoven naar de lente. In dat laatste geval zou de schade nog beperkt kunnen worden. Bij volledig afzeggen ontstaat er een schadepost van 500 miljoen euro.

Binnen de GSMA, waarvan het bestuur uit 26 leden bestaat, zou onenigheid zijn ontstaan over de te volgen koers. Vodafone en Deutsche Telekom willen zich terugtrekken, gastheer Telefonica neemt een gematigd standpunt in.

Hoewel Spaanse kranten experts aanhalen die zeggen dat de angst voor het coronavirus overdreven is en de door GSMA aangekondigde maatregelen besmetting zo goed als uitsluit, is het sneeuwbaleffect van de afzeggingen niet meer terug te draaien.

Antivirusbedrijf McAfee heeft dinsdag op de valreep ook opgezegd, net als het Taiwanese Mediatek en het Canadese Accessian.

Hoeveel bezoekers hebben afgezegd is niet duidelijk, maar dat zullen er eveneens veel zijn. Zij betalen tussen de 799 en 4999 euro.

Namens de regering heeft woordvoerder María Jesús Montero aangedrongen op redelijkheid en geen besluiten te nemen op basis van desinformatie. De komst van de Spaanse koning naar de beurs staat volgens El Pais nog steeds op de agenda.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond