Deel dit artikel
-

Wehkamp: ‘Bij ons blijft je slaapkamer je paskamer’

Wehkamp ziet voorlopig niet de toegevoegde waarde van eigen fysieke winkels. Ook niet wat betreft service. Dat zegt Brand Director Maurine Alma in het decembernummer van Emerce dat vrijdag op de mat ligt.

“De kracht van touch & feel, waar we erg in geloven, bootsen we niet alleen online na, maar stimuleren we ook door makkelijk en gratis retouren aan te bieden”, zegt Alma. “Vandaar onze investering in zaken als productfotografie en ons distributiecentrum, waarbij we ver voorlopen op onze directe concurrentie en we wat mij betreft dé benchmark zijn. Bij ons blijft je slaapkamer je paskamer.”

Alma zegt niet jaloers te zijn op bol.com, die inmiddels via Albert Heijn vele instore-ophaalpunten heeft. “De ruim elfhonderd servicepunten van onze huidige partner DHL voorzien daar wat mij betreft goed in. We willen investeren in de bezorging zelf, niet in afhaalpunten. We kijken wel elke dag hoe we daar nog verbeterslagen in kunnen maken.”

Het online warenhuis is ook niet van plan om in navolging van bol.com een Plaza voor derden te openen. “Dan raken we de controle over onze service kwijt, aangezien derden niet dezelfde service kunnen garanderen als wij. Dat staat haaks op wat we willen. Het is al ingewikkeld genoeg om te doen wat we beloven. Laat staan als we dat doen met derden die buiten ons blikveld opereren.”

Wehkamp wil zijn contentplatform op termijn wel openstellen voor derden, maar dan meer voor de eigen leveranciers die aandacht vragen met native advertising, een eigen pagina dan wel andere relevante content. “Dat kan zonder de regie te verliezen. En is een logische stap in onze ambitie om de inspiratiebron voor zoveel mogelijk consumenten te worden.”

Word lid van Emerce voor € 119 per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond