Deel dit artikel
-

Wehkamp wil binnen dag bezorgen

Wehkamp en andere bedrijven behorende tot RFS Holland Holding willen binnen een dag gaan bezorgen. Dat vertelde Andries van Daalen, programmadirecteur RFS Holland Holding BV, gisteren op de E-Fulfilment Expo 2013 in Utrecht. Hij wilde niet zeggen op welke termijn, maar beloofde binnen enkele weken met meer nieuws te komen.

“Het moet mogelijk zijn dat je rond lunchtijd bestelt en het in de avonduren bezorgd krijgt”, aldus Van Daalen, die toegaf dat daarvoor flinke investeringen nodig zijn. “Dat gaan wij ook doen. Houd de pers de komende weken goed in de gaten voor nadere aankondigingen.”

Wehkamp werkt nu met Selektvracht voor kleinere bezorgingen, en met PostNL voor grotere bestellingen. Die laatste categorie komt niet meteen in aanmerking voor snelle bezorgingen, aldus Van Daalen. RFS levert ruim zeven miljoen pakketjes per jaar, dat vergt al ‘maatwerklogistiek’. “We moeten naar de klant luisteren. Die wil zijn bestellingen op momenten dat hem het schikt. Klanten kunnen bij ons drie tijdvakken selecteren, en we bezorgen ook al op zaterdagochtend.”

Van Daalen vindt wel dat er een structurele aanpak moet komen voor de bezorging. “We hebben het nu nog over 78 miljoen bestellingen per jaar in Nederland, in 2020 hebben we het over 183 miljoen, 700.000 per dag. Het is ecologisch verstandig als verschillende koeriers hun krachten bundelen, of hun bestellingen tot aan de stadsrand brengen.”

Van Daalen liet ook doorschemeren belangstelling te hebben voor de Vlaamse markt. “Daar loopt e-commerce nog achter vergeleken met Nederland. Maar concrete plannen voor buitenlandse expansie hebben we niet.”

Gisteren kondigde Bax-shop.nl al wel same-day delivery service aan. Wanneer de klant voor 14.00 uur bestelt en het product op voorraad is, kan er worden gekozen voor deze dienst. De orders worden verzonden via vervoerder Dynalogic.

De prijs van de dienst start vanaf 19,95 euro en wordt uiteindelijk bepaald door het gewicht en de afmeting van de levering. Tot en met 12 november 2013 betalen klanten voor deze service 9,95 euro. Producten mogen niet zwaarder zijn dan dertig kilogram of langer dan 1,75 meter.

Volgens Harmen van der Meulen, directeur Futurumshop, een webwinkel in fietskleding, -onderdelen en -accessoires, wordt bezorgen binnen een dag binnenkort de norm. “Daarmee valt het onderscheid ook weg. E-tailers zullen zich veel meer op toegevoegde waarde moeten richten.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond