Deel dit artikel
-

Wetenschappers bouwen contactlens met ingebouwd computerscherm

Professor Babak Praviz van de Washington University ontwikkelde een contactlens waarmee de drager ervan een computerscherm op zijn oog krijgt geprojecteerd.

Althans, Praviz legt met zijn team de eerste bouwsteen voor een systeem dat internet en computers wel heel persoonlijk kan maken.

De wetenschappers publiceren in het Journal of Micromechanics and Microengineering een artikel waarin ze beschrijven hoe ze een display in een contactlens laten werken. Dat gebeurt met behulp van ‘draadloze stroom’. De energiebron voor de geavanceerde contactlens was bij de proeven maximaal 2 centimeter verwijderd van het oog van een – letterlijk – verdoofd proefkonijn.

Het zal nog jaren duren voordat de techniek evolueert naar een massaproduct voor de consumentenmarkt. Niet enkel de afstand tussen energiebron en contactlens aanzienlijk groter worden. Ook de resolutie van de lens moet beter. De display bestaat nu namelijk uit 1 pixel.

Dit soort lensen kan worden gebruikt om, bijvoorbeeld, e-mails te lezen en applicaties te bedienen. Het is ook de optimale interface voor het verschijnsel dat we nu kennen als augmented reality.

Een gefilmde demonstratie uit 2009, toen nog geen proef op een levend wezen was gehouden:

Foto: Maikel Nai (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Internet Business Revolution

Wow dat is wel erg gaaf 🙂 Ik zie dat er ook zoiets is als de Apple iLense:
http://www.youtube.com/watch?v=rsdImcPj5SM&feature=player_embedded

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond