Deel dit artikel
-

‘WhatsApp populairste app van Facebook’

WhatsApp is al enkele maanden de populairste app van Facebook. Het heeft wereldwijd meer maandelijkse actieve gebruikers dan de app van Facebook zelf, zo meldt App Annie in zijn jaarlijkse State of Mobile rapport, overigens zonder specifieke getallen te noemen.

Dat zou onder meer gelden voor Nederland, maar ook Duitsland, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.

WhatsApp is niet overal even populair. In de VS wordt vooral gebruik gemaakt van Messenger.

In totaal gebruiken 2,6 miljard mensen apps van Facebook.

74 procent van alle apps die in 2018 werden gedownload bestaan volgens het jaarrappport uit games. China, Japan en de VS zijn de belangrijkste markten voor mobiele games. Alleen al in China wordt jaarlijks 28,1 miljard dollar besteed. De VS volgen met 13,5 miljard.

China is ook veruit de belangrijkste markt voor appdownloads. In 2018 werden apps daar 194 miljard keer gedownload. Dat is de helft van alle downloads in 2018. China leidt ook de markt voor appbestedingen, waarbij moet opgemerkt dat Google Play Store daar niet beschikbaar is.

Volgens App Annie werd vorig jaar 18 miljard uur besteed aan winkelapps, 45 procent meer dan in 2016. De belangrijkste appkoopmaand is niet verrassend november.

YouTube is wereldwijd de populairste app, behalve in China, waar YouTube wordt geblokkeerd. Daar kijkt men vooral naar Chinese videodiensten als Youku.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond