Deel dit artikel
-

WhatsApp voor zorgverleners krijgt bredere opzet

BeterDichtbij, de onlinedienst die patiënten makkelijker met artsen wil verbinden, wordt per 1 januari 2018 een zelfstandig bedrijf.

De huidige initiatiefnemers van BeterDichtbij, de dertig regionale ziekenhuizen die lid zijn van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), hebben ingestemd met de oprichting van het nieuwe bedrijf. Hiermee wordt de dienst, gestart eind 2016, beschikbaar voor alle zorgorganisaties in Nederland.

BeterDichtbij is een soort WhatsApp voor zorgverleners. Voortaan kunnen alle ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen, maar ook eerstelijns psychologen en -verloskundigen,  deelnemen aan het BeterDichtbij concept. Dit initiatief, van voor en door de zorgsector zelf, wordt daarmee toegankelijk voor alle patiënten en cliënten in Nederland.

De BeterDichtbij BV wordt opgericht door de SAZ, het bedrijf Medworq en het nieuwe managementteam bestaande uit Godfried Bogaerts en Sander Bijl. Bogaerts is vooral bekend als oprichter van digitaal bureau Mirabeau. Sander Bijl zet zich al jaren in voor digitale vernieuwing in de zorg, onder meer bij Medworq. Het onderliggende communicatiesysteem Doktr.nl wordt ingebracht door Medworq, dit systeem zal door BeterDichtbij worden doorontwikkeld.

Dit bericht is 22 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond