Deel dit artikel
-

Yahoo slecht muren en stelt sites open voor derden

Yahoo is van plan om de eigen websites, waaronder de homepage en e-mail open te stellen voor derde partijen. Met de openstelling wordt Yahoo Music een portal waarin verwezen wordt naar andere muziekdiensten.

Yahoo sloot eerder de eigen muziekdienst. Met de nieuwe plannen lijkt het bedrijf een veilige weg in te slaan met de verwijzing naar andere downloaddiensten voor muziek.

Yahoo die als een gids de gebruiker leidt door het online muziekaanbod. Het laat gebruikers webpagina’s opzetten waarin ze de content van andere sites als iTunes, Last.fm en Amazon.com kunnen volgen.

De stap om Yahoo Music hierop in te richten is een onderdeel van het plan om Yahoo open te stellen voor content van andere partijen. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de mogelijkheid voor de gebruikers om een gepersonaliseerde versie van de homepage te maken net als iGoogle. De applicaties die gebruikt worden om de homepage te personaliseren krijgen de mogelijkheid om met derde partijen en andere diensten te communiceren.

De widgets die op de pagina’s van Yahoo worden geplaatst zorgen ervoor dat de gebruiker de site niet hoeft te verlaten om informatie van een andere partij te ontvangen.

Yahoo Mail bijvoorbeeld wordt ook opengesteld voor applicaties van derden. En naast muziek en e-mail wil het bedrijf meer partners toestaan om content te plaatsen op Yahoo’s nieuwssite, een van de best bezochte onderdelen van Yahoo.

In de komende maanden moeten de veranderingen zichtbaar worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond