Deel dit artikel
-

YouTube met boekingsoptie concerttickets

YouTube sluit een samenwerking met Eventbrite. Daardoor kunnen muziekfans met een enkele klik vanuit de muziekvideo een ticket kopen voor het concert van de getoonde artiest.

De bedrijven maakten de samenwerking gisterenavond bekend. Hij geldt vooralsnog enkel in de VS maar internationale uitrol ligt voor de hand. Zeker dan ook naar Europa, waar Eventbrite door de overname van Ticketscript een stevige marktpositie heeft.

Hierdoor worden muziekpagina’s op YouTube transactionele: er wordt een e-commercecomponent aan toegevoegd.

Bij iedere muziekvideo van een tourende artiest verschijnt in de marge een overzicht met tourdata. Daarbij ook de optie een toegangskaartje tot een optreden te kopen. Een klik op de koopknop brengt de muziekfan naar de Eventbrite-omgeving om daar de transactie af te handelen.

Helemaal nieuw is deze constructie voor YouTube niet. Sinds eind 2017 werkt het samen met Ticketmaster, ook voor concertkaartjes.

Muzikanten die tickets via YouTube willen verkopen, moeten minstens drie videoclips https://support.google.com/youtube/answer/7336634 op hun kanaal op de videosite hebben staan.

Foto: Phin Hall (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond