Deel dit artikel
-

Youtube zendt Engels prinselijk huwelijk live uit

Niet enkel de traditionele media zetten zich schrap voor de berichtgeinvg van het huwelijk van tussen de Engelse prins William en Kate Middleton. Mobiele operators denken in een paar uur tientallen miljoenen foto-uploads te verwerken. En ook Youtube zendt de gebeurtenis live uit.

Wellicht wordt de live stream uit Londen de grootste uitzending die Youtube Live in zijn nog korte bestaan voor de kiezen krijgt. De internationale belangstelling voor de prinselijke trouwerij is immens. In de Engelse hoofdstad lopen 8.000 journalisten rond.

De live uitzending van de YouTube Symphony Orchestra was een generale repetitie voor de Google-dochter. Toen had het 33 miljoen streams simultaan te verwerken, waarvan er 2,8 miljoen werden gegenereerd via mobiele telefoons.

Youtube betrekt de videobeelden van de BBC en zet die, zonder het gesproken commentaar, live door.

Ook op een andere manier is Google nadrukkelijk aanwezig bij de huwelijksvoltrekking. IT-bedrijf Accenture werd door het Engelse koningshuis aangesteld om de website Officialroyalwedding2011.org te maken. Die site wordt volledig aangestuurd vanuit Google App Engine.

Engelse mobiele operators hebben de capaciteit van hun digitale infrastructuur verdubbeld. Ze hebben teams paraat staan om, indien nodig, de mobiele bandbreedte te vergroten. Telecombedrijf O2 gokt dat het morgen zeker 65 miljoen foto’s moet verstouwen door de mobiele breedbandpijpen in de lucht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond