Deel dit artikel
-

Zakenreizigers bezorgd over dataveiligheid op reis

Slechts 35 procent van de internationale zakenreizigers heeft er alle vertrouwen in dat de gegevens van hun werkgevers onderweg veilig zijn. Onder reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika is het vertrouwen beduidend groter (46 procent) dan onder reizigers uit Azië-Pacific (28 procent) en Europa (27 procent).

Dit blijkt uit onderzoek van zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel (CWT).

De respondenten waren tijdens hun zakenreizen het meest bezorgd over de veiligheid van de bedrijfsgegevens in de volgende drie situaties: diefstal of verlies van hun laptop of andere mobiele apparaten (29 procent), gebruikmaken van openbare wifi (21 procent) en werken op hun laptop of andere mobiele apparaten (9 procent). Andere redenen tot zorg waren het onbedoeld delen van bedrijfsdocumenten (9 procent), het openen van bedrijfsmails (8 procent), het openen van een schadelijk bestand of het bezoeken van een schadelijke website (8 procent) en het weggooien van papieren documenten (6 procent).

Bijna de helft van de zakenreizigers maakt zich bovendien zorgen over een inbreuk op de beveiliging terwijl ze online zijn of online proberen te gaan. En dat was niet de enige kwestie: 37 procent gaf toe een onbekend bestand van een onbekende afzender te hebben gedownload en een even groot percentage had ooit een phishingmail geopend.

De meeste zakenreizigers hebben actie ondernomen zodra ze een beveiligingsschending of datalekopmerkten. Zo zegt 37 procent van de ondervraagde reizigers dat ze hun apparaat onmiddellijk hebben uitgeschakeld, 25 procent heeft het aan hun bedrijf gemeld en 34 procent heeft de IT-afdeling van hun bedrijf op de hoogte gebracht. Tweeënzestig procent van de ondervraagden bevestigde dat ze wisten hoe ze een phishingmail moesten melden.

Minder dan 20 procent van de zakenreizigers vertelde dat ze regelmatig informatie en advies over gegevens- en internetveiligheid van hun bedrijf ontvangen. Iets meer dan een derde had richtlijnen ontvangen over wat ze niet moesten doen op reis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond