Deel dit artikel
-

Zalando realiseert sterkste klantengroei sinds 2013

Zalando verhoogt zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2021 na wat het noemt ‘een uitzonderlijk sterke en winstgevende groei in het eerste kwartaal, aanhoudende verhoogde groeiniveaus in het tweede kwartaal en een stabiele vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar’.

Het bedrijf verwacht dat het bruto handelsvolume (GMV) voor het boekjaar 2021 met 31-36 procent zal groeien tot maximaal 14,6 miljard euro. Het Duitse bedrijf rekent op 10,1 tot 10,5 miljard euro omzet en een aangepaste EBIT van 400 tot 475 miljoen euro.

Zalando realiseerde zijn sterkste klantengroei sinds 2013 en had aan het einde van het eerste kwartaal 41,8 miljoen actieve klanten.

Het handelsvolume groeide in het eerste kwartaal met 55,6 procent tot bijna 3,2 miljard euro en de omzet met 46,8 procent op jaarbasis tot 2,2 miljard euro. Ook realiseerde Zalando een positief aangepaste EBIT van 93,3 miljoen euro.

Zalando realiseert het gros van zijn omzet buiten de Duitstalige landen (DACH). Afgelopen kwartaal ging het om ruim 1 miljard euro.

Zalando zal zijn Europese logistieke netwerk van momenteel 10 fulfillmentcentra blijven uitbreiden en tegen 2023 vijf fulfillmentcentra aan het bestaande netwerk toevoegen. Twee centra in Rotterdam en Madrid zijn bijna klaar en gaan in 2021 open. De bouwwerkzaamheden aan drie nieuwe fulfillmentcentra in Frankrijk, Duitsland en Polen gaan de komende twaalf maanden van start.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond