Deel dit artikel
-

Zalando test levering per e-bike

Zalando doet in Berlijn een test met snelle aflevering van orders per elektrische vrachtfiets. In Nederland is het Gazelle dat een dergelijk voertuig op de markt brengt, maar dan met aanmerkelijk meer capaciteit.

De Duitse start-up Citkar maakt op fietsvakbeurs IAA bekend dat het volgende maand een praktijkproef gaat doen met Zalando. De webwinkel wil onderzoeken hoe een vrachtfiets anders en eventueel sneller is. De e-bike draagt mede bij aan het vergroenen van het stedelijk transport, al maakt enkele vrachtfietsen niet het grote verschil.

De Loadster van Citkar heeft een capaciteit van 422 liter. De vrachtbox is snel te monteren en demonteren, wat de omkeersnelheid bij het distributiecentrum verhoogt.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Op dezelfde fietsvakbeurs IAA in Hannover kondigt Gazelle ook een elektrische transportfiets aan, ook met het oog op goederenvervoer in binnensteden. De D10 E-cargo is ontwikkeld met DOCKR en Aluca en komt medio 2019 op de markt. De Nederlandse vrachtfiets kan tot twee vrachtcontainers meedragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond