Deel dit artikel
-

Zanox vraagt AFM-vergunning aan

Zanox heeft een AFM-vergunning aangevraagd zodat zijn aangesloten uitgevers van financiële vergelijkingssites dat niet hoeven te doen.

De toezichthouder op de financiële markt verandert namelijk zijn definitie van bemiddeling en daar vergunningsvereiste die daaraan is verbonden. Ook websites die financiële diensten als bemiddelaar met elkaar vergelijken moeten aan deze regels voldoen.

Zanox vraagt nu een AFM-vergunning aan als ware het een parapluvergunning voor zijn uitgevers, website-exploitanten die met affiliatemarketing werken. De uitgever hoeft zich geen zorgen te maken over de toezichthouder als hij zich maar aan de regels houdt die Zanox hem oplegt.

“Publishers die onder de collectieve bemiddelingsvergunning van zanox gaan vallen, kunnen data blijven uitvragen. Denk hierbij aan data als kenteken en geboortedatum. Op basis van deze gegevens mogen er vergelijkingen plaatsvinden en kun je je bezoekers doorsturen naar de desbetreffende verzekeringsaanbieder“, aldus het marketingbedrijf.

Sitebeheerders die zich willen aansluiten moeten dat voor 1 november doen, om op 17 november hun site met financiële, commerciële diensten te mogen blijven aanbieden.

Binnenkort beginnen de ‘overstapweken’ voor de zorgverzekering weer, wat weer aanleiding wordt voor veel performancegedreven online marketinggeweld.

Foto: University of Exeter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond