Deel dit artikel
-

Zelfrijdende minibus in havengebied Drimmelen

In de gemeente Drimmelen is een proef gestart met zelfrijdend vervoer. De zelfrijdende minibus is opgenomen in de dienstregeling van Arriva en gaat 10 weken lang rond rijden over de jachthaven van Drimmelen.

Het is de eerste keer in Nederland dat een zelfrijdende bus in zo’n complexe omgeving en met andere weggebruikers rond gaat rijden.

Er is van deze proef veel te leren. Daarom werkt gemeente Drimmelen voor deze proef samen met partijen die kennis hebben over dit onderwerp of dit graag op willen doen: naast de provincie Noord-Brabant zijn dat Future Mobility Network, BUAS, Arriva en TU Delft. Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant.

Het voortraject heeft al veel waardevolle gegevens opgeleverd voor alle partners binnen dit project. Dit zijn onder andere inzichten over wat zelfrijdend vervoer vraagt van de omgeving waar het in rijdt. Nu de zelfrijdende bus daadwerkelijk rond gaat rijden en passagiers gaat vervoeren kan verder onderzoek gedaan worden naar onder meer de beleving, het gemak en comfort van inzittenden, het gedrag van andere weggebruikers en de functionaliteit in relatie tot gebiedsontsluiting en (last mile) openbaar vervoer.

Foto Provincie Brabant

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond