Deel dit artikel
-

Ziggo levert modems voor 500 Mbts

Ziggo levert sinds maandag een nieuw modem uit in de aanloop naar hogere downloadsnelheden tot 500 Mbits. Dat bevestigt de kabelaar tegen Tweakers.

De huidige modems zitten met 200 Mbits aan hun limiet. De uploadsnelheid die intern wordt getest met een Technicolor TC7210 is 50Mbits. Dit modem ondersteunt ook hogere WiFi-snelheden.

Ziggo heeft nog geen hogere snelheden aangekondigd. Met de harmonisatie zijn de snelheden van Ziggo en UPC in elk geval gelijkgetrokken. Via Alles-in-1 Extra krijgen gebruikers nu 200 Mbits.

Deel dit bericht

2 Reacties

W.D.N.Vriend

De bestaande modems (bv. de qua firmware vrij ranzige cisco epc3925, hardware valt hopelijk mee) moeten tot 400/100 Mb/s kunnen, al levert ziggo maximaal 200/20. Heel typisch dat ze intern dan 500/50 testen, en niet gelijk de 800/100 die de hardware zou moeten kunnen. Kennelijk zijn de hardwareprestaties meer marketing dan werkelijkheid.

Wat mij betreft heb ik het zo gehad met alcatel/thomson/technicolor hardware (en de nog ranziger firmware, zeker de custom versies van KPN) dat ik zou vragen om bijna om het even wat anders, –liefst een “dom” modem en het huisnetwerk op andere hardware in mijn beheer– of dat ik zelf een kabelmodem zou regelen van een type wat ik meer vertrouw stabiel te werken.

Rene

Hogere WiFi-snelheden..fijn…..het Wifi-bereik is waardeloos.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond