Deel dit artikel
-

Ziggo verhoogt snelheden ‘substantieel’

Kabelaar Ziggo gaat per 1 mei de snelheid verhogen van alle abonnementen voor nieuwe en huidige klanten.  In totaal krijgen bijna 1.9 miljoen klanten substantieel meer bandbreedte.

De populairste abonnementen, Z2 en Alles in 1 Plus, gaan omhoog van 60/6Mbit/s naar 90/9Mbit/s. De goedkoopste abonnementen, Z1 en Alles in 1 Basis, gaan 10 Mbit/s omhoog, naar 30/3Mbit/s. Het duurste abonnement gaat zelfs naar 180/18Mbit/s. Het zakelijke abonnement Office Basis krijgt 200 Mbit/s.

De snelheidsverhoging, die gisteren al uitlekte aan Tweakers, volgt op een kleine prijsverhoging van 1 euro per maand.

Vanaf 1 mei start Ziggo met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Dit proces duurt in totaal 8 weken. Klanten die vanaf 1 mei zelf hun modem resetten hebben vanaf dat moment ook de nieuwe snelheden.

De snelheidsverhoging is ongetwijfeld een reactie op de snelle uitrol van glasvezel. Daar bieden sommige partijen al 500 Mbp/s aan.

Capture

 

Deel dit bericht

2 Reacties

williewortel

Die ADSL leveranciers zoals Online die slechts 13Mbit/1Mbit kunnen leveren want “je zit 2,6 km van de centrale” bijten steeds meer in het stof. De toekomst is 4G (dadelijk 5G), kabel en glasvezel. De koperdraadboys hebben zitten slapen. Ze hadden allang moeten investeren in glas maar daar heb je visie en lange termijn denken voor nodig en dat zat niet in de koppen van de directie en aandeelhouders.

Ton

Glasvezel is voor consumenten in de Randstad c.q. stad misschien nu al een optie. Daarbuiten kan men met een beetje pech nog járen moeten wachten. Immers gaan ze pas glasvezel aanleggen als het merendeel van de straat glasvezel afneemt. Dus voorlopig hier nog geen glasvezel!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond