Deel dit artikel
-

Zoover verkocht aan Tomorrow Focus

Uitgever Tomorrow Focus neemt een meerderheidsbelang in recensiesite Zoover. Het gaat samen met zijn internationale concurrent HolidayCheck, dat deel uitmaakt van het Duitse mediaconcern.

Zoover maakte zojuist bekend, dat Tomorrow Focus 21 miljoen euro betaalt voor een meerderheidsbelang in Nederlandse grootste recensiesite voor vakantieaccommodaties. Onder de gedeeltelijke overname valt ook MeteoVista, het bedrijf waar Weeronline onder valt.

‘Het moederbedrijf van HolidayCheck AG, Tomorrow Focus AG, neemt per 10 juli een meerderheidsbelang van 51 procent in Webassets BV, het moederbedrijf van Zoover. Erwin Rooymans verkoopt zijn aandeel in Zoover. Wel blijft Rooymans’ zijn bedrijf Netmatch betrokken als technische partner. De resterende aandelen blijven in handen van oprichter Bas Rasker en het management. Met de overname is double digit bedrag in miljoenen gemoeid. Het huidige management zal Zoover de komende jaren blijven leiden.’

De Duitse uitgever wil de rest van de aandelen voor 2017 overnemen. De leiding van het bedrijf blijft in handen van Stephan Bosman en Bas Rasker.

Hoe de verhoudingen tussen HolidayCheck en Zoover zich in de praktijk ontvouwen, moet nog blijken. Deze in Nederland kleine recensiesite voor reisbestemmingen is actief nog twaalf landen. In omvang is het groter dan zijn nieuwe partner.

‘De combinatie is marktleider in centraal en West-Europa, met meer dan 35 miljoen unieke bezoekers per maand. Naast het gecombineerd marktleiderschap in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland hebben de bedrijven reeds sterke posities in o.a. Frankrijk, Scandinavië en Polen. Verder worden nieuwe markten in Oost-Europa en Rusland verkend.’

Dertig procent van het verkeer van Zoover komt uit Nederland, zeventig procent de twintig andere landen waar het actief is.

Tomorrow Focus staat aan de beurs in Frankfurt genoteerd. Het bedrijf boekte over 2011 een omzet van 128 miljoen euro. Dat is twintig procent meer dan het jaar ervoor. De winst steeg in dat jaar met 56 procent tot elf miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2012 boekte het een omzetstijging van zestien procent tot 36,4 miljoen euro.

Zoover is voor Tomorrow Focus de tweede Nederlandse participatie in korte tijd. In maart nog nam het een meerderheidsbelang in Tjingo om Holidaycheck hier te kunnen lanceren. Holidaycheck streeft naar een nauwe samenwerking tussen reisbureau Tjingo en Zoover.

De Duitsers richten zich met hun merkenportfolio overwegend op de Duitstalige markt.

Deel dit bericht

9 Reacties

Erwin Boogert

Bedankt

Luc

Der Kaufpreis beläuft sich auf 21 Millionen Euro und wird in bar beglichen.

Tjeerd Kramer

Heren van Zoover, gefeliciteerd. Toch jammer dat een Nederlands succesverhaal nu in buitenlandse handen komt, maar dat terzijde…

Ivo ten Broek

Ik weet niet of ik de heren mag feliciteren met de verkoop? Het is super snel gegaan, wat een succesverhaal is het het (of was het.) Ik verwacht dat Bas Rasker (en Stephan Bosman) al een nieuw idee bedacht hebben wat ze volgend jaar zullen lanceren. Volgend mij hebben we daar op de vakantiebeurs al een voorproefje van gezien. Spannend. Gefeliciteerd heren!

Maxim

@Luc fur 51% 🙂

www.beoordelingen.nl

Mooie deal gefeliciteerd

Koen

Inspirerend nieuws!

Basje

Ach ja.. Bas Rasker krijgt het steeds moeilijker.
Dat is de reden dat ie eieren voor zijn geld kiest. Horeca Nederland haat die site !
http://www.youtube.com/watch?v=k4dpA6i-F60&feature=youtu.be
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=95930
http://forum.fok.nl/topic/1632524?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond