Deel dit artikel
-

Zware kritiek op ontslagplannen KPN

De vakbonden en de Centrale Ondernemingsraad (COR) van KPN willen een ‘wending in de bedrijfsvoering’ na de ontslagen die dinsdag zijn aangekondigd. KPN wil wederom 1500 tot 2000 banen schrappen.

Dat is onverteerbaar voor de bonden nadat enorme bedragen zijn geïnvesteerd in processen en systemen die het bedrijf juist efficienter hadden moeten maken. ‘Na het aantreden van Eelco Blok heeft hij aanvankelijk steun gekregen voor zijn strategie. Nu blijkt dat deze strategie onvoldoende succesvol is, vervalt het bedrijf weer in de Angelsaksische gewoonte om mensen overboord te gooien. Belangrijke doelen als vereenvoudiging, verbetering van de reputatie en meer focus op belangen van medewerkers zijn niet gerealiseerd.’

De gezamenlijke personeelsvertegenwoordiging zal de komende weken nadrukkelijk zoeken naar een wending in de bedrijfsvoering. KPN moet uit de bezuinigingstunnel komen om weer vitaal en groeiend te zijn, stellen vertegenwoordiger van de ondernemingsraad, AdbaKabo FNV en Qlix in een gezamenlijke verklaring (pdf).

De vereniging van effectenbezitters (VEB) ziet als grootste probleem dat het herstel maar op zich laat wachten. Topman Eelco Blok bestempelde 2012 al als overgangsjaar. De ceo zei toen dat investeringen in dat jaar zouden moeten leiden tot stabiliserende marktaandelen bij mobiele telefonie en breedband, met als gevolg een zogeheten ‘toekomstig duurzaam winstniveau’. Exact twee jaar en ruim drie miljard euro aan investeringen verder blijft het telecombedrijf worstelen met teruglopende winsten en omzetten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond