-

Lange video-ad boeit

Korte video-advertenties op social media doen het niet per definitie beter dan lange. Ads tussen de dertig en zestig seconden lang worden namelijk vaker afgekeken dan filmpjes van minder dan dertig seconden.

Dat stelt Kinetic Social op basis van twee miljard social advertentievertoningen op haar eigen platform.

kinetic
Twee minuten ook prima

Bijna de helft (44 procent) van alle onderzochte dertig tot zestig seconden durende video-ads op Facebook werd volledig uit gekeken. Terwijl video-ads die dertig seconden of minder duren slechts in 26 procent van de gevallen tot het eind werden gezien. Opvallend genoeg blijken zelf ads die langer duren dan twee minuten het best goed te doen. Daarvan werd maar liefst 31 procent helemaal afgekeken.

Investeren in Facebook

Geen wonder dat veel Amerikaanse marketeers (70,8 procent) de komende twaalf maanden van plan zijn te investeren in social video-ads, aldus eMarketer. Op basis van onderzoek van Animoto concludeert het Amerikaanse onderzoeksbureau dat vooral Facebook hiervan zal profiteren.

emarketer

Maar liefst 65,5 procent van de marketeers denkt bij het plannen van meer social video-ads vooral aan Facebook. YouTube staat op de tweede plaats met 42,3 procent, op afstand gevolgd door Instagram (27,4 procent) en Twitter (21,6 procent).

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het novembernummer van Emerce magazine (#153).

Deel dit bericht

2 Reacties

Gunter

Duidelijk de lengte van je video-ad vermelden, dáárdoor gaan de kijkers ook sneller je video volledig uitkijken. http://bit.ly/1ojdqHl

Remco

Is er ook nog onderzoek gedaan naar de content van de video? Want ik voorzie dat veel managers nu denken te kunnen wegkomen met een screensaver van twee minuten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond