-

Shoppers kiezen niet voor pushberichten

Mobiele pushberichten. Wie zit er eigenlijk op te wachten? Niet iedereen, blijkt uit onderzoek van Accengage. En vooral niet in elke app-categorie. Zo hebben retail-apps (37 procent) wereldwijd de op één na slechtste score in aantal iOS-gebruikers die de pushmogelijkheid ervan aanzet. En wie het bericht wel ontvangt, klikt er bijna nooit op (twee procent).

Retail-apps kunnen veel handige features hebben voor de consument. Van prijschecks tot productvergelijkingen. Maar pushberichten horen daar momenteel niet bij. De meeste shoppers met iOS-besturingssysteem zetten de mogelijkheid niet aan. Alleen de FMCG-industrie behaalt slechtere cijfers. Van de apps in die categorie zet slechts 30 procent van de consumenten push notifications aan.

Welke categorieën het wel goed doen onder iOS-gebruikers? Rubrieksadvertenties (63 procent), reizen (61 procent), telecommunicatie (49 procent), media (49 procent), entertainment (48 procent) en games (45 procent).

Weinig clicks op push-berichten

Wie zich niet opgeeft, kan niet bereikt worden. Consumenten zover krijgen de pushberichten van een app aan te zetten, is dus stap één. Maar shoppers moeten vervolgens wel klikken op het bericht. En ook dat gebeurt helaas nog weinig. Slechts twee procent van de iOS-ontvangers klikt op een pushbericht van retail-apps.

Maar ook de andere categorieën doen het hierin uitermate slecht. Zo behalen de rubrieksadvertenties slechts drie procent interactie, terwijl daar relatief veel gebruikers zich opgeven voor de berichten. De beste score is voor de categorie telecom (zeven procent). En opvallend genoeg behaalt FMCG de tweede plek met zes procent van de ontvangers die klikt op een pushbericht.

Android scoort iets beter

In Android-apps staan push notifications standaard aan. De cijfers onder die gebruikers zijn daarom een stukje positiever. Maar ook onder Android-gebruikers scoren retail-apps maar matig als het gaat om pushberichten. Op slechts tien procent van de ontvangen berichten wordt geklikt. Alleen media (zeven procent) en games (vijf procent) doen het slechter. FMCG behaalt onder Androidgebruikers verrassend betere cijfers.

De Top vijf van reaction rates op push-berichten onder Android-gebruikers ziet er als volgt uit:

  1. FMCG (28 procent)
  2. Entertainment (18 procent)
  3. Bankzaken (17 procent)
  4. Reizen (16 procent)
  5. Vastgoed (16 procent)

Valt het tij nog te keren? Jazeker, zegt Accengage. Personalisatie, segmentatie en targeting kunnen pushberichten behoorlijk boosten. Retailers moeten zich inzetten om consumentendata te verzamelen zodat de juiste aanbiedingen op het juiste moment verstuurd kunnen worden.

De infographic The Push Notification Benchmark van Accengage valt hier te downloaden.

grafiek accengage

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond